RICOH Pro 9110 v tiskárně Tigris

Již přes půl roku provozuje tiskárna Tigris systém Andromeda – Ricoh Pro 9110, vlajkovou loď digitálních polygrafických strojů značky Ricoh.

Expanze digitálního tisku v polygrafické produkci se jeví jako celosvětový trend. Jednou z tiskáren, která svým portfoliem míří do tohoto segmentu již od prvopočátku, je společnost Tigris. O promyšleném podnikatelském konceptu Tigrisu hovoří portfolio nabízených služeb – grafika, DTP, fotografie, signmaking, reklamní předměty – ale především marketingově chytře zvolený název služby Expresní tisk.

Specializace na expresní tisk

Malonákladový tisk výborné kvality je hlavním pilířem polygrafického podnikání Tigrisu. Pro ofset je výroba malého množství tiskovin, navíc s možností efektivního tisku mutací (varianty s různými texty, obrázky, adresami, číselnými kódy atd.), personalizaci mimo rámec možností. Kdokoliv by potřeboval s přípravou tiskových dat či produkcí nějakou pomoc, nabízí Tigris své profesionální DTP studio a tým zkušených pracovníků z oblasti grafiky, tisku i dokončovacího knihařského zpracování.

Jedním z benefitů je tisk v extrémně krátkých termínech, daný týmem zkušených odborníků a výkonnými digitálními produkčními stroji. Většina zakázek, jež nevyžadují větší knihařské zpracování, je obvykle zhotovena do 24 hodin od předání dat k tisku. K tisku stačí odeslat objednávka a tisková data v PDF. Dalším benefitem na digitálním trhu  je široká paleta knihařských prací, počínaje základními vazbami V1, V2 až po např. V4 či klasickou tvrdou knižní vazbu V8. Hlavní technologií dokončovací výroby je nová linka Müller-Martini (viz obrázek).Zavěšovací-linka-Diamant-MC-35

Nedávno vybudovanými prostorami nové tiskárny nás provedl její ředitel Ing. Pavel Maňásek, kterého jsme se vyptávali na strategický záměr stavby na „zelené louce“, na rozhodování o nemalé investici do nové výkonné technologie. A samozřejmě o hledání systému, který by splňoval vysoké nároky kvality a produktivity. Volba padla na vlajkovou loď Ricoh Pro C9110 – jako první instalace v České republice.