Fórum polygrafů II

Společnost tisku a Svaz polygrafických podnikatelů chce v letošním roce navázat na úspěšné Fórum polygrafů I, které se konalo v listopadu roku 2015. Fórum polygrafů II se koná v úterý 4. října 2016.

Společnost tisku, z.s. pořádá dne 4. 10. 2016
ve spolupráci se Svazem polygrafických podnikatelů

Fórum polygrafů II

Téma:
Řízená kvalita tisku a konkurenceschopnost ofsetu
vůči digitálnímu tisku a vůči flexu

Program:

  • Porovnání kvalita ofsetu, digitálního tisku, flexotisku
  • Kontrola kvality
  • Míra zisku
  • Ztráty z důvodu kvality

Chceme se při tom zaměřit nejen na to, zda dosahuje lepší kvalitu ofset nebo digitální tisk, nebo dokonce flexotisk. Především chceme zjistit, zda a jak je možné jejich kvalitu pevně, jednoznačně a závazně stanovit. A snažíme se o to, i když je obecně známo, že zadavatelé zakázek akceptují stejně jen tu nejvyšší kvalitu a jednají pouze o ceně.

Forum-Poly_1w

Pokud se nám z odezvy potvrdí, že tiskárnám jimi dosahovaná míra zisku sotva stačí pro přežití na trhu, poskytneme informace o tom, zda je možné tuto míru zisku zvýšit tak, aby nám ji zákazníci hned nerozebrali.
Neznamená to však pouze, že nebudeme nadále platit za neoprávněné reklamace. Ale víme vůbec, co to „oprávněná reklamace“ je?
Ujasníme nejen vliv standardizovaných prvků pro kontrolu kvality, ale probereme i to, za jakým účelem byly sestaveny a co prezentují jednotlivé součásti těchto kontrolních prvků a jakou mají tyto prvky návaznost pro dalších technologické operace.
Věříme, že rozvedení těchto témat na Fóru polygrafů povede ke zlepšení pozice účastníků na trhu, a ke zlepšení jejich konkurenční schopnosti. Jestli tato akce povede i ke zvýšení míry jejich zisku nám ukáže budoucnost. Pokud se však o tyto aspekty nezajímáte, můžete se nechat nadále zákazníky ždímat a postupně odcházet z trhu, tak, jak se tomu řadě tiskáren již stalo…
Tak co, přijdete nám alespoň vysvětlit, že naše názory na stav české polygrafie jsou mylné? Nebo se chcete opravdu posunout kupředu a chcete s tím konečně začít něco dělat?

Vladimír Lukeš Zdeněk Sobota
předseda Společnosti tisku  prezident svazu polygrafických podnikatelů

16_uw

Budeme se těšit na setkání a diskuzi s Vámi 4. 10. 2016 v Hotelu Floret v Průhonicích.

Přílohy

Anotace k 2. Fóru polygrafů