Nové tištěné médium E15 Premium

Od letošního roku odstartovalo vydávání nového média společnosti CN Invest, tištěného dvouměsíčníku E15 Premium.

Nový dvouměsíčník E15 Premium

Pod hlavičkou deníku E15 začne vycházet nový časopis, tištěný dvouměsíčník E15 Premium. Každé vydání časopisu se zaměří jen na jedno téma. Každé vydání bude navíc doplněno i eventem – odbornějším diskusním setkáním s lidmi z byznysu. V rozhovoru s M. Vojtěchovskou pro MediaGuru.cz to uvedla 18. 1. 2017 šéfredaktorka E15 Tereza Zavadilová (zkrácený text níže).
Změn pak dozná stylový měsíčník Zen, který už nebude spojen s deníkem E15. Od roku 2017 se mění jeho periodicita na čtvrtletník a půjde o samostatně prodejný titul. Vydavatelství CN Invest, patřící do skupiny Czech News Center, zároveň ukončuje vydávání anglicky psaného týdeníku E15 Weekly.

Rozhovor s šéfredaktorkou:

  • E15 přijde v letošním roce s placeným titulem E15 Premium, říká šéfredaktorka Tereza Zavadilová. Deník E15 byl rovněž součástí titulů, které se na jaře roku 2016 stěhovaly z vydavatelství Mladá fronta do společnosti CN Invest, sesterské firmy Czech News Center.

Jak se na deníku E15 tato změna odrazila?

  • Pro deník E15 šlo o největší změnu za poslední roky. Obsahový koncept tištěného deníku se nemění, výrazně jsme narostli na webu, částečně se obměnil i tým, kdy se vyměnila zhruba pětina lidí. Netýkalo se to ale seniorních redaktorů a klíčových pozic, spíš lidí z výroby. Museli jsme si také zvykat na nový systém řízení, který je jiný, než byl v Mladé frontě. V létě k nám pak přišla nová zástupkyně šéfredaktora Hana Filipová. Redakce teď má celkem přes třicet lidí.

Jak bude titul distribuován?

  • Časopis bude k dostání na stáncích jako klasický placený titul, dílem také využijeme řízenou distribuci. Tištěný náklad je deset tisíc kusů, rozsah 74 stran.

Celý rozhovor je na mediaguru.cz