HSW info 1/2016

Editorial

Od prodeje HSW Signall holdingu VinkPlastics Group uplynul již více než rok. Na téma budoucnosti HSW Signall se objevila celá řada spekulací, které se však nepotvrdily. Pro HSW Signall byl rok 2015 jeden z nejúspěšnějších v historii. Fungujeme i nadále jako samostatný subjekt s výhodou silného nadnárodního vlastníka, který se mezi dodavateli pro tiskový trh stává celosvětově významným hráčem…

Jan Bejček, zkráceno

HSW-20_graf_w

PRŮMY SL 4.0

V nejbližších pěti až deseti letech nás čekají revoluční změny v oblasti výroby, které se samozřejmě radikálně dotknou celé společnosti. Připravte se na čtvrtou průmyslovou revoluci. Signmaking je přitom jedním z odvětví, která její náznaky již prožívají, a tudíž může být na očekávané změny dobře připraven.

HSW-20_internet_wTeze o čtvrté průmyslové revoluci, označované jako Industry 4.0, zazněla poprvé na konferenci při příležitosti velké průmyslové výstavy v Hannoveru v roce 2013. Podle této myšlenky vzniknou „chytré továrny“, které budou využívat kyberneticko-fyzikální systémy. Ty převezmou opakující se a jednoduché činnosti, které do té doby vykonávali lidé. V souvislosti s tím se očekávají změny pracovního trhu, jež mohou ohrozit zaměstnanost osob s nízkou kvalifikací. Měla by vznikat nová pracovní místa, ta však budou vyžadovat vyšší kvalifikaci zaměstnanců.

František Kavecký, zkráceno
(Převzato z časopisu HSW info 1/2016)

Přílohy

HSW info 1/2016